Makarasana

Captura de pantalla 2015-12-04 a les 12.11.53 AM

Makarasana

A l’Empordà no tenim animals gegants del mar (makara, en sanskrit).  Aquest Desembre es temps d’anar a buscar calamars, hi ha poca pesca local, encara no se’ns ha enfonsat tota la rasa i pots trobar alguna gamba de Palamos…els animals mes petits a vegades son els mes poderosos…però de moment dediquem-nos als peixos grossos.  Aquest mes practicarem MAKARASANA.

Beneficis
Obre i enforteix les espatlles; obre els isquiotibials. Els músculs isquiotibials són un grup muscular amb inserció proximal a la pelvis i inserció distal a la tíbia (també en el fèmur i al peroné) que juguen un paper important en l’extensió de la cuixa sobre el maluc i en la flexió de la cama sobre la cuixa quan el cos es troba en posició de bipedestació (dempeus).
Es coneixen com a músculs isquiotibials medials el semi-tendinós i el semi-membranós, els quals s’insereixen, proximalment, en la tuberositat isquiàtica i, distalment, al costat medial de la tíbia immediatament per sota del genoll. Aquesta assana prepara el cos i la ment per fer postures inverses, enforteix la part superior del cos, i ajuda a relaxar el sistema nerviós completament gracies a que la respiració del diafragma es molt mes fàcil en aquesta postura. Es una postura que rejoveneix en gran manera.
Instrucció
Des de Adho Mukha Svanasana (l’assana del gos cap per avall), ens agenollem, a continuació, portem els colzes, els avantbraços i les mans a terra davant dels genolls, deixant l’espai que equival a l’amplada de les espatlles.
Quan tens una base forta, aixeques els genolls directament sota dels malucs. Poses els dits dels peus de puntetes. Poses les espatlles directament sobre els colzes. Mantens la distancia paral·lela dels avantbraços i els colzes.
Alinees les orelles amb els braços. El coll sempre esta lliure. Baixes els dos talons cap al terra i deixes que els músculs isquiotibials es vagin relaxant i allargant mentre les cames estan completament actives.
Els braços i els colzes, són com pilars. Aixeca els isquions i els malucs lluny de les espatlles, encara més, per estirar els costats del cos. Deixa que la columna vertebral i els omòplats es moguin cap al centre del teu cos, això ajudarà a aixecar les espatlles. Concentra’t en la respiració del diafragma. El diafragma es un teixit que separa la cavitat toràcica de la abdominal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s